Actueel

MA1 dit seizoen

Nieuws afbeelding 21-6

Terugblik seizoen 2021-2022 SCHC MA1

 

Nu de rook van de rood en blauwe fakkels in Rotterdam ook weer is opgetrokken, kijken wij als staf van SCHC MA1 met een heel trots gevoel terug op een mooi seizoen.

 

In mei 2021 werd begonnen met het leggen van de basis voor het seizoen 2021-2022. Met een enthousiaste en gemotiveerde groep speelsters namen we deel aan de korte zomercompetitie. De toon voor het seizoen werd gelijk gezet: drie wedstrijden, drie keer winst. De ambitie voor de voorcompetitie was duidelijk: we gaan voor de landelijke competitie! 

 

Begin augustus stonden de meiden weer op het veld en startte de voorbereiding dan echt. Een trainingsweek waarin de nodige meters werd afgesloten met een trip naar Schiermonnikoog. Elkaar (nog)beter leren kennen en plezier maken waren de doelen en deze zijn daar zeker behaald.

 

De voorcompetitie met Groningen, Noordwijk en Gooische startten we stroef met een gelijkspel uit tegen Groningen. Maar geen paniek! Met hard werken en vooral samen blijven strijden, stonden we in oktober toch mooi eerste in de poule en was plaatsing voor het landelijk een feit.Doel 1 was bereikt!

 

De eerste wedstrijd in het landelijk was gelijk een kraker: Den Bosch thuis. Een spannende wedstrijd die weliswaar verloren ging, maar zeker vertrouwen gaf voor de rest van de competitie. Dat vertrouwen bleek zeker niet onterecht, want met het ingaan van de zaalcompetitie deed SCHC MA1 volledig mee voor de play-off plekken. 

 

Hoewel de zaalcompetitie weer anders liep dan eenieder had verwacht en gehoopt, toonden de meiden wederom hun tomeloze inzet. In de ochtenduren werd vroeg, héél vroeg getraindDemeiden stonden er maar wel mooi! De resultaten in de zaal vielen wat tegen, maar gaven ook genoeg aanknopingspunten die mee werden genomen naar de voorbereiding op het veld. 

 

Waar de eerste competitiehelft met 15 meiden werd gespeeld, begonnen we de tweede seizoenshelft met een speelster minder. Puck ging op avontuur naar Amerika en het studeren combineren met hockeyen aan Rutgers University. De rest van de meiden ging nog harder lopen, werken voor en met elkaar en de resultaten bleven goed. Een klein dipje was eind april de thuiswedstrijd tegen Laren die verloren ging waardoor de spanning in de poule om de bovenste twee plekken werd opgevoerd. Samen met Den Bosch en HDM werd namelijk een felle strijd gestreden hierom en één team zou aan het eind van de rit de play-offs niet halen… Maar we hadden alles nog in eigen hand, totdat we uit op HDM ons derde verlies van de competitie leden. Met nog één wedstrijd te gaan, hadden we het niet meer in eigen hand. 

 

Thuis tegen HGC werd de reguliere competitie afgesloten. Een wedstrijd waar de examenkandidaten eerder voor terugkwamen en dat bleek gelukkig niet voor niets! Een mooie 6-3 was het resultaat, maar het mooiste nieuws kwam vanuit Laren: HDM had 1-0 verloren van Laren en wij plaatsten ons dus tóch voor de halve finales van het NK!

 

Rotterdam MA1 was onze tegenstander. Een team dat zich al een aantal weken eerder verzekerd had van de play-offs in de andere landelijke poule, een knappe prestatie. Zaterdag 11 juni stond de eerste halve finale op de agenda. Thuis op ons eigen veld gingen we de strijd aan. Of het de spanning van de eerste keer play-offs spelen voor vrijwel het hele team was dat laten we voor het gemak even in het midden maar dat Rotterdam die wedstrijd beter was en terecht won, is een feit. Maar na een goede trainingsweek waren we klaar voor de tweede wedstrijd op Rotterdam. Een wedstrijd die gewonnen moest worden om nog kans te houden op de NK finale en dat werd dan ook gedaan. Met goed hockey en een geweldige teamprestatie verbaasden we vriend en vijand. Na 70 minuten hockeyen in tropische temperaturen werd wederom een doel behaald: een 2-0 winst en dus een derde wedstrijd. Binnen 24 uur stonden we weer op Rotterdam en gelukkig waren onzetoeschouwers ook weer van de partij om ons naar de overwinning te helpen. Een wedstrijd waarin door beide teams voor elke meter werd gestreden, maar Rotterdam jammer genoeg aan het langste eind trok…

 

Maar wat zijn wij als staf ontzettend trots op jullie, onze meiden! Wat een groei hebben jullie laten zien dit seizoen. Niet alleen als team, maarook als hockeyers en personenDat jullie leuke hockeyers waren wisten wij al, maar jullie zijn ook een goed stel. Voor alle tweedejaars: heel veel succes en plezier met alles wat jullie na de zomer gaan doen! Of het nou hockeyen in SCHC D1 is, hockeyen in Amerika of even niet meer (top)hockey en genieten van het studentenlevenwij houden jullie in de gaten 😉 Voor de eerstejaars: op naar een op z’n minst net zo mooi seizoen met hopelijk een nog iets betere uitkomst

 

Namens de staf van MA1

Arnoud, Jeantine & Eline


Hoofdsponsor

 

Livestream


Wat fijn dat je hebt gekeken. Graag tot een volgende keer. 

Instagram

SCHC TV