Actueel

Alle jeugd mag vanaf 1 juni weer met contact trainen

Nieuws afbeelding 28-5

Alle jeugd tot en met 18 jaar mag vanaf 1 juni weer met contact trainen. Dat heeft de KNHB besloten nadat het ministerie van VWS donderdag de regels voor kinderen van 13 tot en met 18 jaar heeft versoepeld. Zij hoeven vanaf 1 juni niet langer 1,5 meter afstand te houden tijdens trainingen. Ook is het aantal jeugdleden per hockeyveld niet meer gelimiteerd.

De regels zijn hierdoor voor alle jeugdleden gelijk getrokken. Sinds de heropeningen van de trainingen mochten kinderen tot en met 12 jaar alweer gewoon trainen. De KNHB benadrukt op haar website dat het nog altijd niet is toegestaan om wedstrijden of interne toernooien te houden.

Kinderen tot 18 jaar mogen onderling (binnen de vereniging) als onderdeel van de trainingen wel onderling tegen elkaar spelen. Ook is het vanaf 1 juni mogelijk dat er bijvoorbeeld clinics bij de clubs worden gehouden.

Tijdens de trainingen gelden nog wel de regels van het hockeyprotocol, zoals het niet met de hand aanraken van het materiaal, zijn ouders niet welkom op de club en blijft het clubhuis gesloten. Mogelijk komt daarin verandering na 1 juli. Premier Mark Rutte kondigde woensdagavond aan dat na 1 juli de sportkantines weer open kunnen, maar het is nog onduidelijk hoe die regelgeving er precies uit gaat zien. De KNHB overlegt hierover nog met NOC*NSF en het ministerie.

Voor seniorenleden, vanaf 19 jaar, blijft de 1,5 meter regel ook na 1 juni van kracht. Dat geldt zowel voor spelers tijdens trainingen als voor de begeleiding van de jeugd. Tijdens trainingen van senioren mogen bovendien maximaal twintig personen (inclusief begeleiding) op het veld staan.

Hoofdsponsor

Agenda

Nog geen agenda punten.

Instagram

SCHC TV