Actueel

Marc Jan Derksen BEDANKT

Nieuws afbeelding 15-7

Marc Jan Derksen BEDANKT


Zoals jullie allemaal al gehoord hebben, heeft Marc Jan SCHC verlaten als Technisch Coördinator. Wij werken al een geruime tijd zeer intensief en prettig met hem samen en willen hem daarom met onderstaand stuk enorm bedanken voor alles wat hij als TC’er voor de jeugdteams heeft gedaan. 


Marc Jan: Master of Coaching


23 jaar geleden koos, de toen 8-jarige Marc Jan ervoor om met zijn gehele DOSC-voetbalteam naar SCHC over te stappen. Dit was niet zonder succes. De mannetjes versloegen het toenmalige belofte team van de 6-tallen. Dat werkte erg motiverend en smaakte naar meer. 

Vanaf de 6-tallen doorliep Marc Jan alle lijnteams tot en met JA1. Hij scoorde niet vaak, maar was tactisch sterk. Markant was wel dat het laatste jeugd doelpunt van het toenmalig JA1 team, middels een strafbal werd gescoord door niemand minder dan onze Marc Jan.


Vanaf zijn 19e startte hij vervolgens met coachen en trainen van verschillende hockeyteams bij zowel de meisjes als de jongens. Later kwamen daar zelfs de Dames 1 en Heren 1 teams bij. Een jeugdige, sportieve en enthousiaste coach wilde zichzelf verbeteren en professionaliseren. Hiervoor doorliep hij alle KNHB-trainer-coach cursussen en de "Johan Cruijff master of coaching” bijscholing. Zijn talenten als trainer en coach zijn bij SCHC herkend. In 2016 werd Marc Jan namelijk bevorderd tot Technisch Coördinator van de jongens lijn teams. 


Marc Jan heeft een natuurlijke gave voor het herkennen en begeleiden van hockey talent. Daarbij is hij motiverend, altijd vrolijk en enthousiast. Tijdens trainingen en tijdens de coaching momenten in de kleedkamer of langs de lijn weet hij de kinderen zo te prikkelen en te stimuleren dat zij voor hem door het vuur gaan en alles geven op het veld. Op een natuurlijke, authentieke en betrokken wijze geeft hij richting aan teams. Bij Marc Jan staat SCHC altijd op nummer 1. Hij is altijd op de club te vinden, een SCHC’er in hart en nieren. Hij kent ALLE kinderen bij naam en weet tot hen door te dringen. Naast school, studies en opleidingen is hij altijd gedreven aanwezig bij vele trainingen en wedstrijden.


Zijn professionaliteit, inzet en liefde voor het trainen en coachen zorgden vervolgens voor vele successen bij verschillende SCHC-teams: meerdere Landskampioenschappen van o.a. JD1 3x, JC1 zaal, JC1 veld, MD1, MC1 zaal, MC1 veld, MA1 zilver op NK, Dames 1 zaal promotie naar Hoofdklasse. Echt een mooie lijst van successen.

Uit ervaring kunnen wij zeggen dat hij op veel momenten de bepalende factor is geweest voor het succes wat SCHC nu doormaakt bij de jongensteams


Recent heeft hij een ander carrière pad gekozen en nu maakt hij de overstap naar de makelaardij. Zijn rol als TC heeft hij hierdoor helaas naast zich neer moeten leggen.

Maar het bloed van Marc Jan kruipt waar het niet gaan kan: hij pakt toch weer het nieuwe JC1 team op. Onder zijn bezielende leiding krijgen deze JC1 mannetjes een uitdagend jaar met een topcoach/trainer in de schoot geworpen. Iedereen blij. Want zodoende blijft "onze” Marc-Jan toch nog bij ons SCHC.


Marc Jan: enorm bedankt voor al jouw uren inspanning, betrokkenheid en aandacht voor onze jongens. Op de meest onmogelijke tijden van de dag of het weekend was je bereikbaar, op echt de gekste momenten hebben wij je lastiggevallen. Zelfs op vakantie kon je het niet laten om alert te reageren op al onze appjes. Diep respect voor alles wat je hebt gedaan en bereikt. 


Heel veel succes met je nieuwe stap.


Hoofdsponsor

Agenda

17-12 Wilddiner

Instagram

SCHC TV