Actueel

Opleidingslijn meisjes teams gaat als een speer.

Nieuws afbeelding 6-10
Na het mooie verslag van Vincent vd Peppel over de jongens, kan ik natuurlijk (volgens veel meisjes) niet achterblijven.

Wat mooi om te zien dat de jongens zo goed draaien. Inzet, passie en doorzettingsvermogen wordt altijd beloond.

Maar hoe zit het dan met met de opleidingslijn meisjes?
Even los van de ontwikkeling die de teams doormaken, draaien heel wat teams bovenin mee. MD1, MB1, MA1, MD2 staan allemaal op een mooie eerste plaats.

Meisjes D2: Dit jaar hebben wij er voor gekozen, vooruitlopend op de plannen van de KNHB, een Meisjes D2 samen te stellen uit 2e jaars spelers. Zeer veel speelsters vanuit de breedte teams wisten zich in dit leuke team te spelen. Onder de bezielende leiding van Anissa en Fien (beide spelers van MA1) en hun topmanagers Ineke en Clara staat er geen maat op dit team. De meisjes ontwikkelen zich razendsnel en hebben in 4 wedstrijden 24 doelpunten gescoord. Afgelopen zaterdag werd Dorsteti MD1 met 13-2 verslagen. De meisjes staan op een mooie eerste plaats en een herindeling naar een hogere competitie is niet uitgesloten.

Meisjes D3 bestaat in tegenstelling tot Meisjes D2 uit alleen maar eerste jaars spelers. Op een heel veld spelen is wel even wennen zou je denken. Maar bij deze meisjes is niets minder waar. De meisjes spelen samen alsof ze al jaren op een heel veld spelen. De mooie combinaties en gedrevenheid die hun coaches Sara en Linde bij meisjes A1 laten zien, is ook duidelijk terug te zien bij MD3. De meisjes hockeyen echt goed samen. Afgelopen zaterdag werd er overtuigend gewonnen van Fletiomare. Heel knap om te zien wat deze meisjes in een korte periode hebben bijgeleerd.

Meisjes D1 het koningskoppel Niek en Jayant begeleiden meisjes d1. En dat is duidelijk te zien. Plezier, gedrevenheid, leergierigheid en veel doorzettingsvermogen kenmerken dit team. Alle wedstrijden werden tot nu toe gewonnen. De spannendste wedstrijd was misschien wel tegen Kampong. Puur op vechtlust en het maken van mooie combinaties werd deze (sportieve) wedstrijd met 3-2 gewonnen. Afgelopen zaterdag speelden de meisjes tegen Soest. Ondanks een voor velen zeer vermoeiend schoolkamp werd er net als alle andere wedstrijden strijd geleverd en ruim gewonnen. Tot nu toe werden alle wedstrijden gewonnen en staan de meisjes op een verdiende en mooie eerste plaats.

Meisjes C2 is dit jaar wel heel hoog ingedeeld. De meisjes komen in de competitie alleen maar C1 teams tegen. Knokken, sleuren, hoogstandjes het is allemaal te zien bij dit team. Ondanks dat de resultaten niet altijd in het voordeel van MC2 uitvallen, zien we wekelijks een team dat weer sterker is geworden. Hoe kan dat ook anders met zulke coaches. Tessel (MA3) en Manou (MA1) zorgen ervoor dat niemand verslapt, de meisjes plezier hebben en er iedere week wordt bijgeleerd. 

Meisjes C1 staat onder de bezielende leiding van Mare Agterberg (selectie Dames 1) en Mark Boot (selectie Heren 1). En dat is duidelijk zichtbaar. Een duidelijke structuur en een gepassioneerd en technisch team zorgt wekelijks voor hele leuke wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd tegen het sterke Fletiomare gespeeld. Bijna de hele wedstrijd was Meisjes C1 aan de bal. Een terechte voorsprong was het resultaat, maar op het einde wisten de meisjes van Fletiomare er alsnog een gelijkspel uit te halen. Maar wat speelde Meisjes C1 goed hockey. Kans op kans kregen jullie voor het doel van Fletiomare. Mooi om te zien dat deze meisjes iedere week heel veel beter worden.
Meisjes C1 staat nu op een mooie tweede plaats en gaan zeker gezien hun ontwikkeling op jacht naar een eerste plaats en plaatsing voor de IDC 1.

Meisjes B1: Onder de bezielende leiding van Leon en Arthur hebben deze meisjes nog geen 1 wedstrijd verloren en staan ze meer dan terecht op een mooie eerste plaats in de hoogste voorcompetitie. Het halen van de landelijke competitie is een kwestie van tijd. De eerste wedstrijd tegen Berkel - Enschot werd met 15-0 gewonnen. Ook Laren B1 (jullie directe concurrent) werd in een mooie wedstrijd met 7-2 verslagen. 
Afgelopen zaterdag ging het wat moeizamer tegen Zoetermeer. Mede door de afwezigheid van een aantal spelers (invallen MA1, ongelukkige blessures). Maar toch werd op inzet deze wedstrijd gewonnen. Ook nu waren de meiden veel beter, sneller en slimmer. Iedere week wordt vanaf het begin van de wedstrijd de tegenstander met de rug tegen de muur geduwd. Heel knap wat Meisjes B1 momenteel laat zien. En nog mooier Julie en Naomi doen al regelmatig met Dames 1 mee alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Meisjes A1 behaalde afgelopen zaterdag de hoogste landelijke competitie. Makkelijk was dit niet. Wat speelden deze meiden in een zware voorcompetitie. Naast deze zware competitie zijn een aantal meisjes ook wekelijks te zien bij Dames 1. Puck, Anissa, Maud, Valerie, Suze, allemaal speelden ze wel een keer mee met onze geweldige hoofdmacht. Super knap om te zien hoe alle A1 meiden zich ontwikkelen en een aantal meisjes met de top van Nederland mee mogen trainen en spelen. Afgelopen zaterdag moest er van Noordwijk worden gewonnen om een plek in de landelijke competitie binnen te halen. En laat Noordwijk nou net een hele goede A lichting hebben. De meiden kwamen achter, toen weer voor en in de laatste fase van de wedstrijd was het knokken om de punten binnen te halen. Duidelijk was te zien dat de meisjes geleerd hebben van een andere wedstrijd. Ze bleven rustig en wonnen met 3-2. Een knappe prestatie en op dit moment is de beloning een mooie eerste plaats en kwalificatie voor de hoogste landelijke competitie. A.s. zaterdag speelt MA1 om 12.10u thuis tegen Gooische.

Rest mij nog een opmerkelijk feit te vermelden. 10 meisjes werden de afgelopen periode geselecteerd voor een vertegenwoordigend elftal van de KNHB.

Eshmee van Rootselaar en Olivia de Zwaan werden geselecteerd voor het opleidingselftal u15 (Noord / West Nederland)

Annemijn Verheijden en Jill de Rover werden geselecteerd voor het opleidingsteam u15 (Noord / Oost Nederland)

Naomi Brunsveld en Julie Smorenburg werden geselecteerd voor het Nederlands elftal u16
 
Sofie Duijndam, Fenna van Dal, Mette de Vin en Maud van Lier werden geselecteerd voor u14 Midden Nederland.

Geweldig meiden en namens SCHC wensen wij jullie heel veel plezier.

Arnoud Boersma (TC opleidingslijn meisjes)


Hoofdsponsor

 

Livestream


Wat fijn dat je hebt gekeken. Graag tot een volgende keer. 

Instagram

SCHC TV