Actueel

SCHC spelregelboekjes!

Nieuws afbeelding 2-9
Sinds een aantal jaren verschijnen aan het begin van het seizoen steeds weer nieuwe spelregelboekjes, begin september voor veldhockey en begin december voor zaalhockey. Daarnaast is er inmiddels ook een spelregelboekje voor de Jongste Jeugd, dus voor de 3-, 6- en 8-tallen. En sinds dit seizoen ook een boekje wat minder over de regels gaat, maar vooral hoe je moet fluiten: ‘Goed fluiten in een notendop’.

Wie deze regels kent en zich de tips en adviezen van ‘Goed fluiten in een notendop’ ter harte neemt is prima in staat om op zaterdag een wedstrijd te fluiten van één van de jeugdelftallen of te begeleiden bij de 3-, 6- en 8-tallen.

Wat oorspronkelijk begon als een feuilleton op de website van Stichtsche, waarbij wekelijks één bepaalde spelregel of overtreding werd uitgelicht en besproken, is inmiddels uitgegroeid tot een voor clubscheidsrechters onmisbaar informatiepakket. Op toegankelijke wijze wordt tekst en uitleg gegeven van de belangrijkste spelregels. Bovendien zijn op tal van plaatsen nu linkjes in de boekjes opgenomen. Daarmee krijg je toegang hebt tot filmpjes van de hockeybond zoals die op YouTube staan en die veel spelsituatie en overtredingen visueel toelichten.

Met deze boekjes willen we niet alleen de kennis van spelregels bij spelers, begeleiders en toeschouwers vergroten. We willen vooral ook begrip kweken voor de arbitrage en scheidsrechters die een wedstrijd fluiten. Zij vormen een vaak vergeten maar onmisbaar derde team op het veld zonder wie het onmogelijk is om een hockeywedstrijd te spelen.

Commentaar op scheidsrechters is soms niet van de lucht; niet alleen van spelers en begeleiders, maar vooral ook van publiek langs de kant. Toeschouwers die scheidsrechters op die manier ‘coachen’ en van ‘goed bedoelde adviezen’ voorzien nodigen wij graag uit om binnenkort de fluit een keer zelf ter hand te nemen. En misschien dat één van deze boekjes ze daarbij dan behulpzaam kan zijn.

Mocht je dan - na het lezen van één van deze boekjes - nog vragen hebben of willen reageren, mail dan naar [email protected]. Lijkt het je leuk om opgeleid te worden tot zogeheten Clubscheidsrechter plus (CS+), om bijvoorbeeld de 1e en 2e jeugdteams op zaterdag te fluiten of Veteranen A, Heren 2 en Dames 2 op zondag, ook dan kun je het beste mailen naar [email protected]


DOWNLOAD DE BOEKJES HIER
 

Hoofdsponsor

 

Livestream


Wat fijn dat je hebt gekeken. Graag tot een volgende keer. 

Instagram

SCHC TV