Actueel

Ginella en Laurien scoren eerste 3 doelpunten Pro League

Nieuws afbeelding 12-1 Ginella Zerbo en Laurien Leurink waren belangrijk bij de 3-0 zege in de openingswedstrijd van de Nederlandse hockeysters in de Pro League. Ginella scoorde twee keer tegen China in Changzhou. Laurien maakte de andere goal. 

Ginella zette Oranje na acht minuten op voorsprong. Ze bekroonde een mooie actie van Felice Albers over de achterlijn met een doelpunt. In de eerste minuut na rust verdubbelde Laurien de voorsprong. Ze kon de bal vrij intikken, na voorbereidend werk van Malou Pheninckx (Kampong) en Xan de Waard (ook SCHC).

De hockeysters van coach Alyson Annan hadden weinig te duchten van China en beslisten het duel via wederom Ginella. De aanvalster van SCHC tikte de bal in nadat een strafcorner van Frédérique Matla op de lat was gevlogen en de Chinese keepster ook de rebound had gekeerd. In derde instantie was het via Ginella  wel raak. 

Eva de Goede uit Zeist miste in de slotfase nog een strafbal. Oranje, dat vorig jaar de eerste editie van de Pro League won, neemt het zondag opnieuw op tegen China.

Hoofdsponsor

Agenda

Nog geen agenda punten.

Instagram

SCHC TV