Actueel

Scheidsrechtersexamen moeilijker dan gedacht

Nieuws afbeelding 4-12

Jeugdspelers die bij Stichtsche in de B spelen moeten hun scheidsrechterskaart halen. Daartoe worden ze opgeroepen door de arbitragecommissie, om examen te doen. Zo ook dit jaar. 

Voor het examen van maandag 3 december waren alle A en B jeugdspelers die nog niet in het bezit waren van een scheidsrechterskaart uitgenodigd. Bovendien hadden een aantal spelers uit de C zich ook aangemeld. Aan het einde van de avond had 57% zijn of haar examen gehaald. 

In vergelijking met voorgaande jaren slaagden veel minder leden voor hun examen. Normaal is dat 80% tot 90%. Nu was dat net iets meer dan de helft. Volgens de Arbitrage Commissie komt dat, omdat de examens dit jaar echt veel moeilijker zijn. En dat weer heeft er mee te maken dat we met z’n allen het fluiten steeds serieuzer nemen. Dat komt niet alleen het spel, maar ook het plezier van iedereen ten goede. Niet voor niets besteden wij als Stichtsche daarom zoveel aandacht aan het begeleiden en opleiden van scheidsrechters.”

Het is om die reden dat, dankzij een goede instructie die alle examenkandidaten vooraf traditioneel krijgen van Bondsscheidsrechter Michael Borchers, dat de schade op Stichtsche nog beperkt is gebleven. "Op de meeste andere verenigingen is de schade veel groter”, zo blijkt uit signalen van andere hockeyclubs. "Maar laat dit een signaal zijn voor iedereen die zijn of haar examen nog moet doen. Denk er niet te licht over”, aldus de Arbitrage Commissie. "Lees voor volgende keer bijvoorbeeld de spelregelboekjes vooraf goed door.” 

WIE HET EXAMEN HEEFT GEHAALD kan na de winterstop zijn of haar scheidsrechterskaart ophalen bij de wedstrijdtafel op zaterdag. 

WIE IS GEZAKT krijgt dit voorjaar opnieuw een oproep voor een herexamen. 

 

LET OP! Als je in de A speelt en je kaart nog niet gehaald hebt, dan ben je niet langer speelgerechtigd. 

TIP! Neem die oproep dus serieus en bereid je goed voor. Naast het e-learningprogramma, waarvoor je een link vanuit de KNHB ontvangt, en de oefenexamens op de site van de hockeybond zijn de SCHC Spelregelboekjes een goede hulp bij de voorbereiding. Die zijn er voor zowel VELDHOCKEY als voor ZAALHOCKEY

 

Bijlage > met link naar spelregelboekje voor VELDHOCKEY

Bijlage > met link naar spelregelboekje voor ZAALHOCKEY.

Hoofdsponsor

Agenda

Nog geen agenda punten.

Instagram

SCHC TV