Actueel

Spelregelboekje Zaalhockey 2018-2019

Nieuws afbeelding 15-11

Spelregelboekje zaalhockey 2018-2019

 

Er is een nieuw spelregelboekje voor de zaalhockey. Met daarin niet alleen de belangrijkste, maar ook de nieuwste regels. Wat gaat er veranderen? 

 

Lees meer

 

 

Geïllustreerd met foto’s voor diverse spelsituaties is er een nieuwe editie van het spelregelboekje voor de zaal beschikbaar. Voor dit seizoen zijn er eigenlijk maar twee kleine regelwijzigingen. 

 

Geen bankwissel meer

Tot afgelopen seizoen wisselden de teams bij topteamwedstrijden (Heren 1 en Dames 1 en de eerste jeugdteams), die een wedstrijd van 2 x 20 minuten spelen, nog van bank tijdens de rust. Maar vanaf dit seizoen gebeurt niet meer. De teams wisselen nog wel steeds van speelhelft, terwijl de scheidsrechters blijven staan. Voor alle andere teams, die een wedstrijd van 1 x 30 minuten spelen, geldt dat de scheidsrechters halverwege de wedstrijd (tijdens een dood spelmoment) van helft wisselen. Maar de teams blijven op dezelfde helft spelen en dezelfde bank zitten. 

 

Uitpush en vrije push na strafcorner

En net als buiten op het veld mag een speler die nog beschermende kleding draagt naar aanleiding van een strafcorner met deze kleding nog aan voortaan een uitpush of vrije push nemen direct na een strafcorner. Maar hij/zij mag het spel niet hervatten met een self pass. Doet een speler dat wel, dan krijgt deze een vrije push tegen als dat buiten de cirkel gebeurt en een strafcorner tegen als het binnen de cirkel was. 

 

Jongste jeugd

Een laatste opmerking betreft de Jongste Jeugd. Ook dit jaar besteden we daaraan speciale aandacht. Dat komt omdat niet alleen de 8-tallen, maar ook de 6-tallen steeds vaker gaan zaalhockeyen. Voor de Jongste Jeugd gelden een aantal speciale regels. Die wijken niet alleen af van de ‘gewone’ zaalhockeyregels, maar kunnen ook onderling verschillen. Wat die verschillen zijn is in aparte kadertjessteeds aangegeven. 

 

De belangrijkste verschillen voor de Jongste Jeugd met het ‘gewone’ zaalhockey zijn als volgt:

  1. Een vliegende keep is verboden;
  2. Je mag niet hoog op goal spelen, óók niet bij een strafcorner of strafbal (maximaal kniehoogte!);
  3. 6-tallen hebben géén strafcorner, maar 8-tallen wél; 
  4. Bij een vrije push van de aanval nabij de cirkel moet iedereen op 3 meter afstand staan, óók verdedigers die in de cirkel staan!

 

Lees meer < met link naar PDF – zie bijlage >

Bijlage

Hoofdsponsor

Agenda

Nog geen agenda punten.

Instagram

SCHC TV