Actueel

SCHC TX1

Nieuws afbeelding 11-9

De eerste bruine blaadjes alweer aan de bomen, de eerste trainingen onder de bezielende leiding van Johan alweer achter de rug en de eerste conclusie dat er tijdens de zomer toch weer te weinig gesport en teveel ingenomen is. De hoogste tijd dus voor de start van de Trimcompetitie waarin SCHC TX1 mocht aantreden tegen Houten TX1. Na een door de media niet helemaal goed opgepikt kampioenschap in seizoen 2017-2018 stond iedereen te trappelen. 


Onder toeziend oog van op volle kracht draaiende windmolens en met het zacht maar nadrukkelijk gegiechel van Houten meisjes A4 langs de zijlijn konden wij onze tegenstanders eens goed bestuderen. Ze hadden zelfs een echte coach met een whiteboard in de dugout! Dat beloofde weinig goeds. Na een welgemeend rondje handenschudden konden we weer aan de bak. Alsof Nederland tegen Frankrijk speelde hadden we net iets te veel ontzag voor Houten en werd er voornamelijk op de helft van Stichtse gehockeyed. Met 11 man in je eigen 23 is  toch hartstikke gezellig! Dankzij steady uitverdedigen door Eelco en de rest van de achterhoede konden we met 0-0 de rust in. 

Als 14 coaches konden we elkaar tegelijk allemaal advies geven en nieuwe lijnen uitzetten, dus was het aan het eind van de rust volstrekt duidelijk wie waar op het veld zou staan en wat ieders taak zou zijn. Deze tactiek leek direct zijn vruchten af te werpen. Enkele sprintjes waar Bolt nog een puntje aan kon zuigen van aanvoerder Pieter, de nodige verzoeken om toch vooral rustig te blijven van Marjolien en natuurlijk de altijd constante aanwezigheid voorin van linkerspits Shiva leidden ertoe dat Shiva op geheel eigen wijze de bal onder de glijdende keeper heen kon schuiven. Gejuich en high fives waren zijn deel. 

Intussen was het wel zaak om scherp te blijven, want daar waar SCHC aan 1 kans voldoende had om te scoren hadden we eigenlijk ook nog maar 1 kans gehad. Houten daarentegen nam onze ijzersterk keepende doelverdediger Eric van alle kanten onder vuur. Forehands, matig gecontroleerde backhands, hoog, laag; met katachtige reflexen en zonder angst hield hij ze er allemaal uit. 

Precies datgene dat de net fris ingevallen Christiaan nodig had om de bal halverwege te kunnen oppikken en vanaf de rand van de cirkel hard langs de keeper van Houten te slaan. 2-0 voorsprong lijkt comfortabel, maar in winderige polder langs de A27 is het pas afgelopen als het eindsignaal klinkt. Na een dubieus schot dat zeker geen 5 meter gerold had buiten de cirkel profiteerde Houten van de verwarring van onze verdediging en maakten ze de aansluitingstreffer. Natuurlijk werd er niet gediscussieerd met de scheidsrechter, maar er helemaal mee eens waren we het natuurlijk niet. Het slotoffensief van Houten werd afgeslagen dus kon SCHC TX1 als winnaar aan de bitterballen.   Op naar Shinty TX1. 


Wil je ook eens meedoen met TX1: elke maandag en donderdagavond en op dinsdag en woensdagochtend zijn er selectie trainingen waarbij op geheel ondoorzichtige wijze wordt bepaald wie kans maakt op een plaats in de selectie. Mocht die basisplaats niet lukken is het nog steeds een leuke en gezellige manier om weer aan het hockeyen te gaan! Kijk ook eens op www.trimhockey.nl 


Hoofdsponsor

Agenda

17-12 Wilddiner

Instagram

SCHC TV