Actueel

Er is een nieuw spelregelboekje

Nieuws afbeelding 4-9

Sinds een paar jaar proberen we vanuit Stichtsche veel aandacht te besteden aan arbitrage. Belangrijk onderdeel daarvan is het zogeheten SCHC Spelregelboekje. Daarvan is nu een nieuwe editie beschikbaar voor het seizoen 2018-2019.


Het SCHC Spelregelboekje verschijnt dit jaar al weer voor het derde achtereenvolgende seizoen. Daarvoor waren het steeds losse verhaaltjes op de website. Het boekje is bedoeld om op begrijpelijke wijze tekst en uitleg te geven van de regels. Niet van alle regels, maar van de belangrijkste. En wel op zo’n manier dat niet alleen scheidsrechters, maar ook spelers en begeleiders daar baat bij hebben en dat ze ook voor het publiek (bijvoorbeeld ouders die zelf nooit gehockeyd hebben) begrijpelijk zijn. Dat draagt niet alleen bij aan een goed verloop van de wedstrijden, maar vooral ook het (speel)plezier van alle betrokkenen.


Wie de regels kent die in het boekje staan beschreven, is prima in staat een wedstrijd te fluiten. Maar om dat in de toekomst nog gemakkelijker te maken verschijnt er binnenkort nog een tweede deel met tips en advies voor het fluiten. Daarbij gaat het uiteindelijk maar om drie dingen: 1. positionering, 2. waarneming en 3. het verkopen van je beslissingen. Mocht je daarover meer willen weten, houd dan de website en de hockeyapp komende weken goed in de gaten en kom binnenkort naar de instructieavond over ‘fluiten voor begeleiders en ouders bij jeugdwedstrijden’.

Bijlage

Hoofdsponsor

Instagram

SCHC TV