Actueel

Zaalseizoen voorbij gevlogen voor J8E1 !

Nieuws afbeelding 11-2

Op zaterdag 17 december stond voor J8E1 de allereerste competitiewedstrijd ‘ever’ in de agenda. Voor de wedstrijden eerst nog even taart eten bij de jarige Meertes en de laatste tips aanhoren van coaches Jamie & Philippe. En dan op naar de Kees Boekehal.


De 1e pot was tegen Fletiomare waar op het veld al meerdere keren een heroïsche strijd tegen was geleverd. Ook in de zaal werd het een uiterst spannende wedstrijd waarin onze jongens met mooi samenspel aan het langste eind trokken. De 2e wedstrijd was tegen Culemborg. Deze wedstrijd werd wel heel eenvoudig gewonnen. Niet leuk voor beide partijen. 


Toch enigszins verrast door deze goede seizoenstart kon aan de kerst vakantie worden begonnen. Een aantal vertrok naar de Alpen voor een hoogtestage maar ook een aantal koos voor krachttraining in de Antilliaanse zon. 


Na terugkomst van vakantie dus eerst maar even trainen om toch het hockeygevoel weer terug te krijgen. De eerste wedstrijden stonden pas weer voor 13 januari in de agenda namelijk. Dat deze trainingen hun vruchten afwierpen bleek wel uit het feit dat zowel Schaerweijde als wederom Fletiomare aan de kant werden gezet. Knap resultaat van onze mannen die veel minder ‘zaalvlieguren’ in de benen hebben dan hun tegenstanders.


Ook nieuw voor onze mannen waren wedstrijden op zondag. Gaat toch ten koste van je reguliere stapavond dus benieuwd hoe dat weer zou uitpakken. Prima, bleek wel want ook Kampong werd na een ontzettend spannende wedstrijd met 4-3 verslagen. Leuk ook om te zien hoe de jongens om wisten te gaan met een achterstand. Ze bleven knokken en voor elkaar.  De pot daarna tegen Maarssen was niet om over naar huis te schrijven. Krachtsverschil eenvoudig weg te groot. 


En dan heb je 6 wedstrijden gespeeld en 6x gewonnen met ook nog eens leuk spel. Helemaal als je in ogenschouw neemt dat het voor onze mannen het eerste seizoen in de zaal is en wij als club niet beschikken over een eigen (blaas)hal met bijbehorende training faciliteiten. Maar coaches/trainers Jamie & Philippe hebben de jongens echt al de eerste kneepjes van zaalhockey weten bij te brengen. Prachtig om te zien. 


Maar of er dan toch sprake is van nonchalance wat in het team sluipt, het verjaardagsfeestje de avond ervoor of de afwezigheid van Jamie, ik weet het niet, maar op 28 januari hadden de mannen het zwaar tegen Houten. Het ‘houtwerk’ van het doel werd ook wel heel vaak getest en met nog 1 minuut te spelen stond het 2-2. Toen kreeg Meertes het op zijn heupen en wist met nog 2 schitterende doelpunten de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Tegen Schaerweijde viel het kwartje echter niet onze kant op. De dag die je wist dat komen zou dus. Ergens niet nodig maar helemaal niet verkeerd om te verliezen zodat iedereen weer met beide beentjes op de grond staat. 


Op zaterdag 3 februari was Kampong gebrand op revanche. Met soms wat overdreven ‘inzet’ probeerden de blauw-witten onze mannen te bestrijden maar met een uitstekend keepende Gijs in het doel wisten onze mannen mooi onder de druk uit te hockeyen. Door doelpunten van Meertes, Ruben en Jort werd ook de 2e wedstrijd vs Kampong in een overwinning omgezet. Daarna nog tegen Culemborg. Knap hoe die jongens, coach en ouders de moed erin houden en sportief blijven hockeyen. 


Zondag 12 februari was dan alweer de laatste wedstrijddag van het zaalseizoen. Leuke wedstrijd tegen Houten met bij vlagen wel heel mooie aanvallen en zelfbedachte (Ties) strafcorner varianten. Daarna het zaalseizoen afgesloten met een wedstrijd tegen Maarssen met een opvallende rol voor Ruben als vliegende keep. 


Het zaalseizoen is voorbij gevlogen. De jongens hebben het ontzettend leuk gehad met elkaar. Mooi om die ontwikkeling te zien en natuurlijk de complimenten voor de coaches die de spelers zo goed en met zo veel enthousiasme begeleiden. Dank!


En dan nu weer op naar het veld; kijken wat de 2e seizoenshelft ons weer gaat brengen. 


Hoofdsponsor

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Nog geen verslagen.
Alle verslagen

Contact

Kees Boekelaan 1
Bilthoven
030 – 228 27 00

Instagram

SCHC TV