Actueel

Nieuwe regels voor hoge backhand

24-8
Jaarlijks, aan het begin van het nieuwe seizoen, informeren we je over nieuwe spelregels. Wat is er veranderd? Komend seizoen eigenlijk maar één ding, de hoge backhandslag.

Afgelopen jaren, zo luidde de instructie van de KNHB voor bonds- en clubscheidsrechters, gold een hoog geslagen backhandslag als een opzettelijk hoog geslagen bal. En dat is, gevaarlijk of niet, niet toegestaan en betekende dus fluiten. Enige uitzondering hierop is een schot op goal. Dat is toegestaan, mits niet gevaarlijk.

Met ingang van het seizoen 2017-2018 echter wordt een backhandslag die van de grond en boven de knie komt, net als andere hoog geslagen ballen, uitsluitend nog beoordeeld op opzet en gevaar. Alleen als dat het geval is behoor je vanaf nu te fluiten, maar dus niet omdat de bal omhoog gaat.

In de SCHC Spelregelboekje voor veldhockey is dit aangepast en wordt hierover tekst en uitleg gegeven. Bovendien worden de meeste andere spelregels op even eenvoudige als begrijpelijke wijze uitgelegd. Bovendien worden verschillende situaties toegelicht en geïllustreerd met korte filmpjes.

Jeugdspelers en ouders die komende of volgende week zaterdag een oefenpartijtje fluiten doen er goed aan dit spelregelboekje een keertje door te nemen. Zie bijlage. Wie deze regels kent is prima in staat een wedstrijd te fluiten.

Wil je begeleiding als je straks een competitiewedstrijd moet fluiten, stuur dan een mail naar [email protected] En wil je meer weten over spelregels: kom dan naar het spelregelcafé van maandag 18 september a.s. Aanmelden hiervoor kan eveneens via [email protected]
Bijlage

Hoofdsponsor

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Nog geen verslagen.
Alle verslagen

Contact

Kees Boekelaan 1
Bilthoven
030 – 228 27 00

Instagram