Lidmaatschap

Aanmelden nieuwe leden

Wil je hockeyen, dan kun je je aanmelden via het inschrijfformulier, op de homepage van de site onder de blauwe knop 'Lid worden'.
Voor het seizoen 2023-2024 geldt het volgende:
Senioren en trimhockeyers kunnen zich  gedurende het hele jaar opgeven.
Jeugdleden, geboren voor 1 oktober 2009 (vanaf O14- (oude C) leeftijd), kunnen vanaf  1 januari 2023 ingeschreven worden. 
Jongste Jeugdleden (Foxy, Benjamins, O8, O9 en O10) en O12- (oude D) leeftijd, dat zijn de kinderen geboren tussen 1 oktober 2011 en 30 september 2019, kunnen worden opgegeven in de periode van 1 januari 2023 t/m 1 juni 2023. We streven ernaar iedereen zo snel mogelijk bericht te geven over plaatsing. 

Terugkeer uit buitenland
Er is geen "recht" op plaatsing van oud-leden bij terugkeer uit het buitenland.
Bij tijdige aanmelding, voor Benjamins/O8-O9-O10 en O12 vóór 31 maart en O14-O16-O18 vóór 15 april, is de kans het grootst dat terugkerende kinderen in de juiste leeftijdscategorie en op het juiste niveau geplaatst kunnen worden.
Door de club zal een maximale inspanning geleverd worden om oud-leden zo snel als mogelijk in te laten stromen.
Ervaring leert dat bij instroming van meerdere kinderen uit één gezin na aanvang van het seizoen, het lastig kan zijn alle kinderen direct geplaatst te krijgen binnen hun leeftijdsgroep en niveau,

Aannamebeleid jongste jeugd 
SCHC kan vanwege beperkte veldcapaciteit niet iedereen aannemen. SCHC kent een systeem van jaarlijkse plaatsing, waarbij kinderen die niet geplaatst zijn zich het jaar daarop opnieuw (digitaal) moeten inschrijven. Er wordt dus niet gewerkt met wachtlijsten. De procedure van plaatsing is gebaseerd op een puntensysteem. In deze procedure worden de volgende criteria gehanteerd: 
 • Ouders die actief zijn als vrijwilliger.
 • Familieleden die al lid zijn van SCHC 
 • Als er sprake is van een verhuizing in het afgelopen jaar naar de gemeente De Bilt.
 • Eerdere geldige maar afgewezen aanmeldingen 
 • Kinderen die in gemeente De Bilt wonen, of in direct omliggende plaatsen, zoals Huis ter Heide, Den Dolder, Bosch en Duin, hebben voorrang. 
 • Kinderen kunnen alleen worden ingeschreven als ze op 30 september 2022 zes jaar of ouder zijn. 
Op het inschrijfformulier worden hier vragen over gesteld. Vul deze zorgvuldig en naar waarheid in. Inschrijvingen dienen bij voorkeur voor eind maart volledig ontvangen te zijn om mee genomen te worden voor plaatsing in het komende seizoen. De volgorde van inschrijven telt niet mee bij de plaatsing. Je krijgt een ontvangstbevestiging bij inschrijving; pas dan is de inschrijving geldig. Krijg je geen bevestiging neem dan contact op met [email protected]

Verhuizen
Ben jij de afgelopen tijd verhuisd? Vergeet dit dan niet door te geven aan onze ledenadministratie. Dit geldt ook voor degenen die 2, 3, of 4 jaar geleden verhuisd zijn en dit nog niet doorgegeven hebben.

Een mail naar [email protected] met je adresgegevens volstaat.

 
Opzeggen lidmaatschap
Opzeggingen dienen vóór 15 april schriftelijk (per mail volstaat) te worden doorgegeven aan de ledenadministratie. 

De ledenadministratie kan bereikt worden via [email protected].
of via het postadres: SCHC t.a.v. Ledenadministratie, Postbus 72, 3720 AB Bilthoven.
 
Je opzegging wordt per mail of brief bevestigd en is daarmee definitief. Deze ontvangstbevestiging geldt als enig wettig bewijs.
 
Heb je na 1 maand geen bevestiging van je opzegging ontvangen, neem dan contact op met de ledenadministratie via telefoonnummer 030-2282700 (dinsdag en woensdag tussen 9:00 en 16:00 uur) of [email protected]
 
Opzeggingen anders dan via de ledenadministratie (bijvoorbeeld via een trainer, coach, manager, lijncoördinator, operationeel manager, bestuurslid etc.), c.q. aan andere mailadressen zijn niet geldig. De bewijslast dat er tijdig aan de ledenadministratie is opgezegd ligt bij het lid.
 
Uitstel
Weet je nog niet zeker of je lid wilt blijven, bijvoorbeeld bij studie of verhuizing? Dan is het mogelijk om schriftelijk uitstel te vragen tot 1 juli. Geef hierbij duidelijk aan wat de reden is voor je verzoek om uitstel, Ook een verzoek om uitstel moet vóór 15 april zijn ingediend bij de ledenadministratie.
Uitstel kan alleen aangevraagd en gehonoreerd worden in geval van:
- verhuizing
- studie
De vraag om uitstel geldt alleen voor leden in de `A-leeftijd´ die in hun eindexamenjaar zitten.
Er wordt geen uitstel verleend voor andere redenen; bijvoorbeeld het afwachten in welk team je wordt ingedeeld.
 
Je verzoek om uitstel wordt per mail of brief bevestigd en is daarmee definitief. Heb je na 1 maand geen bevestiging van je verzoek ontvangen, neem dan telefonisch contact op met de ledenadministratie, telefoonnummer: 030-2282700 of mail met [email protected]
 
Zodra je een aanvraag voor uitstel hebt ingediend, vervalt mogelijk je plaats in het team waar je tot op dat moment hebt gespeeld. Pas wanneer je uiteindelijk besluit het lidmaatschap te behouden, wordt opnieuw gezocht naar een geschikt team.
 
Te late opzegging
Te late opzegging heeft tot gevolg dat de volledige contributie voor het nieuwe seizoen verschuldigd zal zijn. Daarom adviseren wij de opzegdatum strikt te volgen.
 
Restitutie contributie
De club ontvangt regelmatig een verzoek tot restitutie van contributie omdat de privé situatie van een lid is veranderd (bijvoorbeeld door verhuizing, blessure of zwangerschap) en het lid daardoor een deel van het seizoen niet heeft kunnen spelen. We wijzen je er echter op dat de club hiervoor niet verantwoordelijk is. Indien je tijdig, vóór aanvang van het seizoen, laat weten dat je niet in staat bent om te spelen, kun je niet-spelend lid worden. Hiervoor dien je een (dokters)verklaring te overleggen.

Mijn SCHC
Mocht u uw inlogcode en/of wachtwoord kwijt of vergeten zijn, stuur dan een e-mail naar: [email protected].

Verzekering
Alle leden vallen onder de door de club afgesloten sportongevallen verzekering. Deze dekt de kosten van medische en tandheelkundige hulp, voor zover uw eigen verzekering de kosten niet (volledig) dekt. 
De verzekering geldt voor alle door de club of de KNHB georganiseerde activiteiten, wedstrijden, trainingen, vergaderingen of bijeenkomsten en voor de rechtstreekse heen en terugreis daar naar toe.

Kleding en uitrusting
Bij het spelen van een wedstrijd is het verplicht het officiële SCHC tenue van Grays te dragen, deze zijn te verkrijgen via de webshop sporthuis.nl 

Het officiële hockeytenue bestaat voor de heren/jongens uit:
 • een marine blauwe korte broek 
 • rood shirt met royalblue kraag, mouwen en bies langs de zijkant.
 • blauw rood geringde kousen.

Het officiële hockeytenue bestaat voor de dames/meisjes uit: 
 • een marine blauwe rok
 • rood shirt met royalblue kraag, mouwen en bies langs de zijkant
 • blauwe kniekousen met een rode rand.

Uit-tenue
Wanneer in een wedstrijd de kleur van het SCHC shirt te veel lijkt op de kleur van de tegenpartij dan moet het uitspelende team een ander shirt dragen.

Het officiële uit tenue bestaat uit:
 • marineblauwe broek/rok
 • wit shirt met blauwe kraag en een blauwe en rode bies en mouw

Neem daarom bij uitwedstrijden, wanneer je niet zeker bent van de kleur van de tegenpartij, altijd een wit shirt mee.

Scheenbeschermers
Het dragen van scheenbeschermers is verplicht volgens het Bondsreglement.

Gebitsbeschermers
Een gebitsbeschermer is verplicht.


 
 

Hoofdsponsor

 

Livestream


Wat fijn dat je hebt gekeken. Graag tot een volgende keer. 

Instagram

SCHC TV